Ischia

Vakantie Ischia

Ischia is een Italiaans eiland gelegen in de Baai van Napels, Ischia is het grootse deel van de Flegreische Eilanden, Ischia heeft thermale bronnen.

De Monte Epomeo is met zijn ongeveer zevenhonderdtachtig meter het hoogste punt van Ischia. Op de vruchtbare hellingen van deze berg vindt veel wijnbouw plaats. Door de vele bossen wordt Ischia ook wel het Groene Eiland genoemd.

De hoofdstad Ischia ligt aan de oostzijde van het eiland en heeft twee kernen, Ischia Ponte en Porto. Vanuit Ischia Ponte heeft men in jaren veertienhonderd een dam aangelegd naar het kasteel Castello Aragonese dat op een klein eiland ligt.

De haven van Porto werd in de jaren achttienhonderd door de Bourbons geopend. Het is een dode krater waarin een opening naar zee is uitgegraven.

Ischia is ook bekend vanwege zijn modderbaden. Het bronwater zou mineralen bevatten die een heilzame werking op reuma heeft, stofwisseling stoornissen en botziektes.

Ischia het eiland is ontstaan als een vulkaan.

De verschillende bezienswaardigheden die hier te vinden zijn: De hoofdplaats Ischia, Het Kasteel Castello Aragonese, Casamicchiola dit is een thermale badplaats.