Florence

Vakantie Florence

Florence ook wel Firenze genoemd, is de hoofdstad van de regio Toscane en de provincie Florence. Florence ligt aan de rivier de Arno, Florence ligt in het binnenland van Toscane. Florence is de gebruikelijke naam in Nederland, in Vlaanderen wordt het Firenze gebruikelijker genoemd. In ouder Nederlands werd de naam Florentie gebruikt.

Florence werd in het jaar negenvijftig gesticht, door de afgezwaaide Romeinse soldaten, onder de naam Florentia dit is het Latijnse woord voor bloei.

Florence is de meest renaissancestad van italie. Nergens anders in Italie bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode.

Het belang van Florence als handelstad blijkt uit het feit dat de plaatselijke munt, de fiorino d'oro of gouden Florijn, zijn naam leende aan veel andere munten, zoals de Hongaarse Forint en de Nederlandse gulden, die aanvankelijk ook gulden of gouden Florijn heette.

De bloeitijd van Florence was gedurende de vijftiende en zestiende eeuw, toen de stad groot werd dankzij de bankiers familie de Medici. Personen die in Florence Fuore maakten waren, onder andere Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante en Machiavelli.

Er zijn heelveel verschillende kerken te bezichtigen zoals, Basilica San Lorenzo, Kerk Santa Croce, Orsanmichele, San Miniato al Monte, Santa Spirito, Santa Maria Novella, Santa Maria del Carmine met de kapel, La Capella Brancacci en Santa Maria del Fiore, die in de volksmond Duomo (dom) wordt genoemd., met zijn grote koepel, die is ontworpen door Brunelleschi, door dit ontwerp heeft de stad international faam gekregen.

Er zijn heelveel vershillende bruggen te vinden in Florence, Ponte Vecchio dit is een oude brug, die is gebouwd in 1345, en de Corridoio Vasariono, die ontworpen is in 1565, trekken veel toeristen, wat de Ponte Vecchiouniek maakt is de gang die boven de winkeltjes loopt. In vroegere tijden liepen leden van de machtige Medici-familie hier doorheen, omdat zij zich niet onder het gewone volk hoefden te begeven.

De bezienswaardigheden die te bezichtigen zijn, het Baptisterium bij de Duomo met de beroemde bronzen deuren., Plazza della Liberta, een triomfboog, Bobolit tuinen aangelegd,.

Er vinden ook jaarlijks evenementen plaats, Festa del grillo op Hemelvaart, muzikaal feest in mei en juni. Calcio Storico Fiorentino en vuurwerk op het Piazzale Michelangelo dit spektakel vind plaats op vierentwintig juni. En op de Paaszondag heb Coppio del Carmo.

Er zijn nog heelveel musea's om te bezichtigen vooral over de geschiedenis.