Golf van Napels

Vakantie Golf van Napels

Golf van Napels en Golf van Salerno.

Deze twee plaatsen maken onderdeel uit van de Tyrrheense Zee en zijn gelegen aan de westkust van italie. De afstand tussen Utrecht en Napels is ongeveer 1750 kilometer.
De verschillende belangrijke toeristische gebieden zijn, Golf van Napels vooral de zuidkust van de golf heeft zich toeristisch sterk ontwikkeld in en om de hoog op de rotsen gelegen plaats Sorrento. Dan hebben wij natuurlijk de Golf van Salerno verschillende badplaatsen zijn hier Amalfi en Positano. De verschillende excursiedoelen die gedaan kunnen worden, Napels dit is een bruisende havenstad met fraaie kerken en paleizen aan de ene kant en aan de andere kant veel armoedige volkwijken. Wat een erg belangrijke attractie is, is het Muzeo Nazionale, Nationaal Archeologisch museum, waarin een groot deel van de opgravingen uit Pompeï heeft verzameld. Vesuvius is èèn van de drie bekende nog werkende vulkanen in Italië. Pompeï en Herculaneum deze twee steden zijn in 79 na Christus bij een uitbarsting van de Vesuvius bedolven onder een lavalaag van ongeveer 4 meter dikte. Sinds het midden van de achttiende eeuw is men bezig deze steden op te graven. In het plaatsje Paestum tref je een enorm Grieks tempelcomplex aan. De eilanden die in de Golf van Napels liggen zijn Ischia en Capri. Het grootste eiland is Ischia, dat is een kuuroord met thermaalbronnen. Het andere eiland Capri met de Grotto Azuro de blauwe grot, hier in vind plaats de weerspiegeling van het blauwe zeewater.
Allebei de eilanden staan bekend om hun bloemen. In dit gebied bevindt zich kleine privé stranden, waarvoor betaald moet worden.