Sicilië en Palermo

Vakantie Sicilië en Palermo

Sicilië wordt in het oosten door de Straat van Messini gescheiden van het vasteland van italie. In het noorden grenst Sicilië aan de Tyrrheense Zee, in het oosten de Ionische Zee en in het zuiden en westen aan de Middellandse Zee. Afstand tussen Utrecht en Palermo Sicilië is ongeveer 2400 kilometer.

De verschillende trekpleisters voor de vakantie ganger: de badplaats Taormina erg goed gelegen aan de oostkust van Sicilië op een 225 meter hoog plateau, aan de voet van de Etna. De bijnaam is bloemenbadplaats. De excursiedoelen die je kunt doen op Sicilië is bijvoorbeeld de vulkaan de Etna.
deze vulkaan werkt nog steeds en komt regelmatig tot uitbarstingen die de omliggende streek bedreigen. Deze vulkaan is 3340 meter hoog in de winter kan je hier skieen. Rond de Etna loopt een particuliere spoorlijn. De historische steden Catania en Palermo. Waar overblijfselen van Griekse Tempels aantreft dat zijn de steden Syracuse en Agrigento.

De verschillende wetenswaardigheden voor al je een vakantie naar Sicilië overweegd , de hoofdstad van Sicilië is Palermo. Als je Sicilië landschapppelijk bekijkt, is Sicilië zeer de moeite waard om er naar toe te gaan, het is heuvelachtig en de natuur is fraai. Italië ligt in een vulkanische actieve zone, de Vesuvius, Etna, en Stromboli eiland ten noorden van Sicilië getuigen hiervan. Sicilië is ook bekend als eiland van de maffia. De ligging van deze plaats heeft tot gevolg gehad dat veel culturele herinneringen van overheersers zijn overgebleven, zoals Noormannen, de Arabieren, de Spanjaarden en de Britten. Deze plek is niet geschikt voor winterzonbestemming.