Adriatische Kust

Vakantie Adriatische Kust

Deze kust is gelegen aan de oostkust van italie, aan de Adriatische Zee. Het toeristisch meest ontwikkelde deel van de kuststrook bevindt zich voornamelijk ten noorden van Cattolica en loopt door tot Triest. Op de grens met Slovenië. De afstand tussen Utrecht en Rimini is ongeveer 1300 kilometer.

De verschillende toeristische gebieden zijn Venetiaans Rivièra dit gebied is gelegen ten noorden van Podelta. Belangrijke badplaatsen zijn Lido di Jesolo op het schiereiland bij Venetië en Bibione, Lignano. De Adriatische Rivièra dit gebied is gelegen tussen de Podelta en Ancona, hier kunnen twee verschillende toeristische dingen onderscheiden worden, namelijk de stranden in de buurt van Ravenna en die rond Rimini. Belangrijke badplaatsen in de buurt van Ravenna zijn Lido di Pomposa en Lido di Spina. De belangrijkste badplaatsen bij Rimini zijn de aan elkaar vastgegroeide badplaatsen Rimini, Riccione en Cattolica.

De Verschillende excursiedoelen die u kunt gaan ondernemen zijn San Marino deze bestemming is erg geliefd bij de toerist omdat hier belastingvrij inkopen gedaan kan worden, het is ook een zelfstandige bergstaat die bekend staat om zijn postzegels. Ravenna is een historische stad met veel bezienswaardigheden zoals de San Vitale dit is een kathedraal met mooie mozaïeken en de graftombe van de bekend dichter Dante. Bologna is een cultuurstad met oude Italiaanse universiteitstad en beroemde bolognese keuken.

Verdere wetenswaardigheden die leuk zijn om te weten, de Adriatische kust kenmerkt zich door mooie en brede zandstranden die langzaam aflopen in zee, deze zee is dus erg kindvriendelijk. Lido di betekent strand van. De belangrijke veerhavens die hier te vinden zijn, is Venetië, Ancona, Bari en Brindisi. Deze kust trekt voornamelijk Duitse en Italiaanse toeristen, het trekt minimaal Nederlandse toeristen die hier hun vakantie doorbrengen.