Arno Rivier

Vakantie Arno Rivier

De Arno is een rivier in Toscane, de Arno stroomt door verschillende provincies Arezzo, Florence en Pisa. Vanaf de berg Falterona bij Arezzo in de regio Casertino, tot aan de kust enkele kilometers ten westen van de stad Pisa, waar hij bij Tirrenia uitmondt in de Ligurische Zee. Arno is de langste rivier van Toscane.

Arno stroomt door de stad van Florence, waar hij wordt overbrugd door de beroemde Ponte Vecchio. Deze rivier heeft in de geschiedenis regelmatig de stad blank gezet, de laatste keer dat dit gebeurd is, is in de jaren zestig, veel kunstschatten zijn toen door water en modder bedolven.

Arno is een erg onberekenbaar rivier die een zeker overstromingsgedrag vertoont. Binnen een paar dagen kan de rivier van bijna droog overgaan in bijna overstromend, dit komt door het landgebruik van bovenstrooms.

Florence heeft veel profijt van de nieuwe dammen die stroomopwaarts , onder andere in de bovenloop van de Sieve zijn geplaatst, waardoor de historische overstromingsproblemen bijna geheel zijn weggenomen.