Israël

Vakantie Israël

Israël bestaat nog niet zo lang. Israël is de helft groter dan Nederland. Israël is een centrum van vele godsdiensten vanwege de ligging van Jeruzalem binnen haar grenzen. Voor joden, arabieren, christenen is Jeruzalem een zeer belangrijke heilige stad. Vroeger heette Israël, Palestina in de godsdienstige geschiedenis.

De toeristische attracties die in Israël te vinden zijn, zijn de overblijfselen van Romeinen en Kruisvaarders zijn toeristische attracties geworden.

In het binnenland overheersen berggebieden, ten oosten van deze berggebieden bevindt zich een grote breuklijn in de aarde ook wel slenk genoemd. Deze Jordaan slenk loopt van Eilat in het zuiden tot aan het meer van Tiberias in het noorden. In deze zee ligt de Dode Zee, dit zoute meer ligt bijna vierhonderd meter onder het niveau van de Middellandse Zee.

Israël wordt ook wel heilig land genoemd, de kuststrook van de Middellandse Zee heeft een aangenaam klimaat en zandstranden. Het noorden van Israël is een bergachtig groengebied met toppen boven de duizend meter.

Negev-woestijn bevindt zich in het zuiden van Israël, aan de Golf van Akaba, in het zuidelijktste puntje van Israël, ligt de badplaats Eilat met goede strand en duikfaciliteiten.

Israël is geschikt voor de toeristen die van combinatiereizen en rondreizen houden. Bijvoorbeeld combinatiereizen met Egypte en Jordani. Werkvakanties in de kibboets, winterzonvakantie. Bedevaartreizen en bijbeltoerisme. Avontuurlijke reizen door Negev-woestijn.

Israël is een republiek, met parlementaire democratie.

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem.

Als je in Israël wilt betalen dan betaal je met Israelische Shekel.

De taal die in Israël wordt gesproken Ivriet, Hebreeuws en Arabisch.

Wat heb je nodig als je Israël binnen wilt komen een geldig paspoort tot zes maanden na terugkomst, lange inchecktijd in verband met de strenge controles die gedaan worden, reken maar op twee a drie uur.

In Israël is het n uur later dan in Nederland, zomertijd is van maart tot augustus.

In Israël heb je een erg aparte accommodatie, een speciaal hotel is het kibboets hotel. Deze hotels bevinden zich in zogenaamde kibboets, dit zijn collectieve dorpen, waar de bewoners alles samen doen. De kibboets hotels hebben moderne faciliteiten bestaande uit twee en drie sterren hotels.

Het klimaat die in Israël heerst is het Middellandse Zeeklimaat, steppeklimaat, woestijnklimaat. Aan de kust en in het noorden van het land een middellandse Zeeklimaat. De zomers zijn droog en warm, de winters zijn zacht, dan valt de meeste neerslag. In het noorden van Israël valt als gevolg van stuwingsgrens, de meeste neerslag. Als je zuidelijker gaat neemt de neerslag in hoeveelheid af. In het binnenland heb je het steppeklimaat met droge warme zomers en koude winters. Negev-woestijn kent een woestijnklimaat.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.