Indonesië

Vakantie Indonesie

Indonesië is een groot land, Indonesiëë heeft meer dan dertienduizend eilanden er zijn er drieduizend bewoond. Indonesië is de grootste eilandenstaat van de wereld. Het eilandenrijk Indonesië is voor wat betreft de oppervlakte ongeveer vijftig maal groter dan Nederland.

De meeste inwoners wonen op Java, hiermee is Java ook het dichtstbevolkte eiland van het land. Met zoveel inwoners op verschillende eilanden zijn er zoveel verschillende culturen ontstaan, zoals de Javanen, Bataks, Ambanezen, Papoeas en andere volkeren kennen alleen hun eigen gewoontes en cultuur. Omdat er zoveel verschillende culturen zijn wordt Indonesië een erg aantrekkelijk vakantieland.

Het grootste deel van de Indonesiërs is moslim, dit is dan ook de belangrijkste godsdienst van het land. Indonesie is het grootste Islamitische land ter wereld.

In verschillende delen van het land kom je ook Boedhistische en Hindoestische tempels tegen. Deze zijn vaak ouder dan de Islamitische Moskeen.

Het landschap van Indonesië is zeer mooi. Dat komt ook door de vele tinten groen die het tropisch oerwoud en de tropische landbouw tegen de bergketens produceren. Vanwege deze mooie kleuren wordt Indonesië wel "De gordel van de smaragd genoemd".

In de Indonesiësche bergketens zijn vulkanen goed vertegenwoordigd, verschillende vulkanen zijn nog regelmatig actief, de bekendste vulkaan is de Kakatau.

Indonesië is de belangrijkste bestemming voor Nederlandse toeristen in Zuidoost-Azi. Voor sommige toeristen is het een echte zoektocht naar Tempo-doeloe dit betekent lekker rustig aan.

De hoofdstad van Indonesië is Jakarta, het geld waar de mensen mee moeten betalen is de Rupiah.

De verschillende talen die gesproken worden zijn Bahasa, Indonesiëa.

Het land is geschikt voor, strandvakanties met name op Bali, culturele rondreizen dit is ook op Java en Bali. Avontuurlijke rondreizen met name op de minder toeristische eilanden, zoals Sulawesi en Kalimantan. Dan zijn er ook nog combinatiereizen met strand en cultuur en op vakantie op Bali.

De verschillende accommodaties die hier te vinden zijn, op Java en Bali zijn erg modern met westerse hotels die van alle luxe zijn voorzien. Eenvoudige accommodaties die vind je voornamelijk op de eilanden die toeristisch minder van belang zijn, zoals Sulawesi, Kalimantan en de kleine Sunda-eilanden, waaronder Komodo.

Het klimaat bestaat uit tropisch klimaat met gemiddeld temperatuur zesentwintig graden en hoge vochtigheidsgraad. Natte moesson periode van november tot en met april. Droge moesson periode van mei tot en met oktober, met uitzondering van Sumatra.

In de maanden mei tot en met oktober zijn de beste maanden om hier op vakantie te gaan.

Om Indonesië binnen te mogen komen heb je een geldig paspoort nodig die nog geldig is tot zes maanden na aankomst.

Een visum is alleen verreist voor reizen naar Irian Jaya. De gezondheidsbeplaingen is toch wel belangrijk de mensen die hier naar toe gaan moeten een inenting halen tegen DTP. DTP is tegen difterie, tetanus, polio, hypatitus en tyfus. Anti-malaria tabletten worden ook aangeraden, moet wel in overleg met de huisarts of GGD.

Tijdverschil met Nederland:

Bali, Kalimantan, Sulawesi en overige zeven uur later.

Java en Sumatera is het zes uur later.

Irian Jaya is het acht uur later.

In Indonesië zijn er verschillende rijstvelden te zien het wordt daar Savas genoemd, dessas en kampongs dit zijn dorpen. In de Indonesiësche keuken vind je Sambalans, Gado Gado en Sat en nog vele andere typisch Indonesiësche gerechten.