India

Vakantie India

India is ongeveer honderd keer Nederland, met veel landschappen, klimaten, culturen en talen.

De bevolking van India bestaat ongeveer uit tachtig procent Hindoes, Moslims elf procent, Christen en Boeddhisten. Regelmatig vinden er botsingen plaats tussen Islamieten en Hindoes, met aan beide zijdes soms slachtoffers.

Voor velen blijft India een land van mystiek, tempels en heilige koeien.

Wat bekend is in India zijn de Islamitische Moghul Keizers, die in de zestiende en zeventiende eeuw in het noorden van India grootse gebouwen lieten neerzetten, zoals in Jodhpur.

De streek Rajasthan staat bekend om de steden van de Maharadjas Udaipur is daar een voorbeeld van.

Onder leiding van Mathatma Ghandi, werd de koloniale overheersing in 1947 India onafhankelijk door de Britten.

De accommodaties die in India te vinden zijn, er zijn verschillende klasse hotels, van zeer luxe tot sober. Op de verschillende stations kan er gebruik gemaakt worden van Railway Retiring Rooms. Dit zijn kamers die gebruikt kunnen worden als rustkamers, bij overstapverbindingen of bij een zeer late aankomst of vertrek.

De hoofdstad van India is Delhi.

Als je wilt betalen in India dan betaal je met de Indiase Rupee.

De talen die gesproken worden in India zijn Hindi en vaak Engels.

India is een republiek.

India is geschikt voor het maken van een avontuurlijke rondreis, een combinatiereis met andere landen, zoals Nepal en Sri Lanka. Een grote rondreis gecombineerd met landen als China of Maleisi.

India heeft een tijdsverschil van viereneenhalf uur in de winter en drieneenhalf uur in de zomer met Nederland.

Wat heb je nodig om India binnen te mogen komen, een geldig paspoort tot zes maanden na terugkeer geldig, een visum is verplicht. Malariatabletten worden aanbevolen, inentingen tegen Gele koorts, Tyfus, Cholera en Dtp is ook belangrijk om te gaan halen voordat je naar India gaat.

Omdat India zo een groot land is komen er diverse klimatensoorten voor.

Het noordwesten van Centraal India kent een steppeklimaat, de temperaturen zijn constant vrij hoog en er valt weinig neerslag. Als gevolg van de zuidwestmoesson, dit is een natte windsoort, heeft het zuidelijke deel van India een savanneklimaat. De natte moesson tijd valt in de zomermaanden.

Het noordwesten van India is het droogste gebied van het land. In het uitersten westen bevindt zich de Thar-woestijn met een woestijnklimaat, met zeer weinig neerslag en hoge temperaturen.

De beste reistijden voor het grootste deel van India zijn het voor en najaar. Dit zijn de drogere maanden en de temperaturen zijn aangenaam. Voor het noordelijke Himalayagebied is de beste reistijd de zomer, omdat dan de temperaturen niet te laag zijn en de bergpassen niet zijn ingesneeuwd.

Enkele delen van India kennen een tropisce regnwoudklimaat, de kuststrook in het zuidwesten en twee gebieden in het uiterste oosten van India.

In het noorden bevindt zich Himalayagebergte met een hooggebergteklimaat, de temperaturen blijven laag het gehele jaar door en er valt weinig neerslag.

ten zuiden van dit hooggebergteklimaat bevindt zich een strook Chinaklimaat, de meeste neerslag valt in dit gebied in de zomermaanden.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.