IJsland

Vakantie Ijsland

Jsland het land van vuur en ijs, IJsland is een groot eiland. IJsland ligt in het noorden van de Atlantische Oceaan, dicht tegen de poolcirkel aan. IJsland is twee keer zo groot als Nederland.

IJsland is ontstaan door een vulkanische oorsprong, uit het lava dat omhoog komt vanuit een midoceaanse rug.

IJsland is één van de meeste vulkanische actieve landen in de wereld.

Geisers, natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanen, lavastenen, watervallen en gletsjers bepalen het ruige landschap van IJsland.

Het Centrale deel van IJsland bestaat uit een groot plateau. Baaien en fjorden bepalen de kust van IJsland. IJsland heeft geen bossen, er is haast geen permanente begroeiing.

In de negende eeuw werd IJsland bewoond door de Vikingen uit Noorwegen, daarna is IJsland tot Denemarken gaan behoren. In ongeveer negentienhonderveertig is IJsland een volledige zelfstandige staat geworden. Het grootste deel van IJsland is onbewoond.

In het zuiden van IJsland staat de bekendste vulkaan, Hekla. Hekla is al zestien maal uitgebarsten, sinds IJsland is ontstaan. De grootste gletsjer van Europa ligt op IJsland, de Vatnajokull.

IJsland is prettig voor rust, ruimte, natuur en het ruige vulkanische landschap.

Wat heb je nodig om IJsland binnen te mogen komen, een geldig paspoort.

De hoofdstad van IJsland is Reykjavik.

Op IJsland is het een uur vroeger dan in Nederland

Als je in IJsland moet betalen dan betaal je met de IJslandse Kroon.

IJsland is een Parlementaire Democratie.

De accommodatie die te vinden zijn in IJsland, hotels ook wel campings maar is niet aan te raden, vanwege de weersomstandigheden.

IJsland is vooral geschikt voor natuurliefhebbers die van een actieve vakantie houden, in het mooie landschap. IJsland is ook aantrekkelijk voor vogelliefhebbers en vissers. IJsland wordt aangeboden als stopoverbestemming, voor met name reizen naar de Verenigde Staten.

Er heersen verschillende klimaten in IJsland, de zuidkust van IJsland bezit een klimaat dat zich kenmerkt door een milde zomer en een behoorlijke koude winter. Toch is het er niet zo koud als men op basis van de breedteligging misschien zou vermoeden. Dit komt door de invloed van de warme golfstroom ten zuiden en westen van het eiland. Er staat bijna wel altijd wind en het is erg vochtig. Het centraal en noordelijk gedeelte van IJsland bezit een toendraklimaat. Vooral het noordelijk gedeelte ondervindt invloed van een warme golfstroom. In Juni en Juli is het op IJsland bijna vierentwintig uur licht, in de winter laat de zon zich niet zien.

De beste periode om hierheen te gaan is de zomer, vanwege de hoge temperaturen en de midzomernacht.

Interessante links IJsland

IJsland Info - informatieve website over Ijsland

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.