Ierland

Vakantie Ierland

Ierland is de naam van zowel de republiek als het eiland, ten westen van Groot-Brittanie. Het eiland is groter qua omvang dan de Republiek, want het noordoostelijke deel behoort tot Groot-Brittanie.

Ierland is bijna twee keer zo groot als Nederland met ongeveer een oppervlakte van ruim zeventigduizend vierkante kilometer.

De Ierse bevolking is van Keltische oorsprong. Duidelijke overeenkomsten in taal en cultuur met de inwoners van Bretagne en Wales.

Wat erg berucht is in Ierland, de mislukte aardappeloogst in de jaren achttienhonderd, met daarop volgende hongersnood, sommige mensen gingen dood en sommige mensen gingen emigreren naar Amerika.

Ierland heeft de bijnaam \"Het Groene Eiland\" dit is te danken aan de enorme hoeveelheid ongerepte natuur, in combinatie met een regenrijk klimaat en het vrijwel ontbreken van industrie.

Ierland is een aantrekkelijke bestemming voor liefhebbers van rust en natuur.

Toeristisch gezien kunnen vier gebieden onderscheiden worden:

Connacht aan de westkust met onder andere Galway.
Leinster aan de oost en zuidkust met de hoofdstad Dublin.
Munster aan de zuidwestkust met Cork en Cillarney.
Ulster aan de noordoostkust, waarvan het grootste deel behoort tot Groot-Brittanie.

Van deze vier provincies is Ulster nog niet van toeristisch belang.

De talen die in Ierland gesproken worden, is Engels, Gaelic, een Keltische taal die vooral in het westen wordt gesproken.

Als je in Ierland moet betalen dan betaal je gewoon met de Euro.

De hoofdstad van Ierland is Dublin.

Er zijn verschillende vakantiemogelijkheden, de vakantie die je hier kunt gaan doen zijn rust, natuur en actieve vakanties zoals wandelen, fietsen, vissen, golfen en paardrijden. Cultuurvakanties onder andere Dublin en het binnenland.

Groot-Brittanie heeft met Nederland een tijdsverschil van een uur vroeger.

Wat heb je nodig om Ierland binnen te mogen komen, is een geldig paspoort, je hebt geen visum nodig er zijn geen gezondheidsnormen aanwezig.

Het klimaat wat in Ierland heerst is het gematigd maritiem klimaat, koele zomers en zachte winters en het gehele jaar door neerslag.

Aan de zuidkust groeien onder invloed van de warme golfstroom, palmbomen en exotische planten.

De accommodaties die in Ierland zijn, Bed en Breakfast overnachting bij particulieren. Cottages dit zijn traditionele woningen. Hostels dit zijn eenvoudige accommodaties, vaak in traditionele gebouwen, zoals schoolgebouwen, molens etcetra. Inns, dit zijn authentieke herbergen. Guesthouses dit zijn kleine particuliere accommodaties, vergelijkbaar met pensions. Farmhouses, landelijk gelegen landhuizen, bungalows of boerderijen met overnachtingsmogelijkheden. Manor houses, dit is luxe dit zijn kasteelachtige landhuizen.

Een hoop verschillende accommodaties met veel afwisseling, zowel voor de luxe toerist als voor de modale toerist.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.