Engeland

Groot-Brittanie en Ierland vormen samen een eilandengroep ten westen van het Europese vasteland. Groot-Brittanie is ongeveer zesenhalve vierkante kilometer groter dan Nederland.

Groot-Brittanie heet officieel United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, dit is een koninkrijk bestaande uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Groot-Brittanie is dus niet hetzelfde als Engeland.

Vroeger was Engeland een eeuwenlange toonaangevende wereldmacht : vooral op de zee waren de Engelsen heer en meester.

James Watt heeft de stoommachine uitgevonden, doordat de stoommachine was uitgevonden, maakt het de weg vrij voor de industriele revolutie, deze heeft een bijdrage gedaan aan de huidige massamobiliteit. Introductie van de trein en het stoomschip, en later het vliegtuig waren een belangrijk stimulans voor het toeristisch en zakelijk verkeer.

Het bezit van veel kolonien heeft ertoe geleid dat nu nog vele nationaliteiten in het land vertegenwoordigd zijn.

Groot-Brittanie is leuk om op vakantie te gaan, vanwege de cultuur. Er is voor de natuurliefhebbers veel moois te ontdekken, vooral in Schotland en Wales.

Nadeel van Groot-Brittanie is het weer, het weer kan je in vele opzichten vergelijken met Nederland.

De Britten zijn erg gehecht aan tradities bijvoorbeeld in de politiek, de sport maar ook in het dagelijks leven.

Als je in Groot-Brittanie moet betalen dan betaal je met de Engelse Pond.

De hoofdstad van Groot-Brittanie is Londen.

De talen die in Groot-Brittanie gesproken worden, zijn Engels, Keltische talen in Schotland (Gaelic) en Wales (Welsh).

Groot-Brittanie heeft een tijdsverschil met Nederland van een uur vroeger.

Als je Groot-Brittanie wilt binnenkomen dan heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. In Groot-Brittanie heb je geen visum nodig. Voor de gezondheid wordt ook niks aangeraden.

In Groot-Brittanie om hier vakantie te houden is erg leuk, je kan actieve vakanties houden, survival, wandelen, bergbeklimmen, natuur en rustvakanties is hier ook te vinden. Wat ook heel leuk is om te doen is een tuinreis maken in Wales, Schotland en Noord-Ierland. City-Trips naar Londen, Oxford, Cambridge, Canterbury, Edinburgh en York is ook heel leuk aantrekkelijk en indrukwekkend.

In Groot-Brittanie kan toeristisch deze indeling gemaakt worden:

Londen en omgeving dit is echt een topper, met interessante excursiemogelijkheden in de omgeving als Oxford, Cambridge en Canterbury. De Engelse zuidkust, heeft strand en cultuurbestemming. Wales heeft heelveel nationale parken met natuur. Lake District met meren en bergen en natuurlijk niet te vergeten natuur. Yorkshire hier zijn woeste heidegronden en cultuur te vinden. Schotland hier zijn de bekende doedelzakken, highlands en cultuur. Noord-Ierland dit is niet zo een massale bestemming maar er is wel mooie natuur te vinden. Kanaaleilanden met veel strand en natuur.

De verschillende accommodaties die in Groot-Brittanie wordt aangeboden zijn: Bed en Breakfast dit is een kamer bij particulieren thuis. Manor houses, dit zijn luxe landhuizen en kastelen vaak ingericht met antieke stijl en deel uitmakend van het landgoed. Inns, dit is een soort middeleeuwse herberg. Guesthouses, dit zijn kleine particuliere accommodaties vergelijkbaar met pensions. Cottages, dit zijn verbouwde boerderijen/landhuizen in een landelijke omgeving dit is erg geschikt voor een gezin met kinderen.

De accommodaties zoals je ziet voor ieder wat wils, allemaal erg apart maar wel erg interessant.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.