Gambia

Vakantie Gambia

Gambia is het kleinste land van Afrika, het heeft een oppervlakte van een derde van Nederland, Gambia is een kronkelende strook land van ruim driehonderd kilometer lang met een breedte varierend van ongeveer vijfentwintig tot vijftig kilometer, over de gehele lengte van het land loopt de Gambia rivier. Het land is overwegend vlak. Waar de Gambia rivier in de Atlantische Oceaan uitmondt, zijn er mooie witte zandstranden. langs de rivier tref je moerasgebieden en mangrove bossen aan, verder landinwaarts gaat het landschap over in Savannen.

Gambia is in ontwikkeling wat het toerisme betreft. Bij de uitmonding van de Gambia rivier zijn sommige plaatsen zich aan het ontwikkelen tot moderne strandbestemmingen, met vele faciliteiten. In de rest van Gambia is er geen toerisme te vinden.

De excursiemogelijkheden die aangeboden worden liggen allemaal op een schappelijke afstand, van de belangrijkste verblijfplaatsen. Wat er te doen is aan excursies, dat zijn boottochten maken, birdwatching vogels kijken en jeep safaris.

Gambia wordt aanbevolen als strandbestemming met een prettig klimaat en vriendelijke mensen. In Gambia is er een grote groeimarkt voor de Nederlandse toerist.

In het Engels wordt Gambia The Gambia genoemd, om verwarring te voorkomen met de gelijknamige rivier.

De hoofdstad van Gambia is Banjul.

Als je hier moet betalen dan betaal je met Dalasi.

De taal die in Gambia gesproken wordt is Engels.

De verschillende accommodaties zijn hotelcomplexen, deze zijn zeer ruim opgezet met grote tuinen, zwembaden en sportfaciliteiten. De hotels in Gambia zijn niet geclassificeerd.

Gambia is geschikt voor strandvakanties, winterzonbestemmingen en natuurreizen. Gambia wordt vaak aangeboden met het buurland Senegal dan heb je dus een combinatiereis.

Het klimaat in Gambia is het Savanne klimaat, de aanwezigheid van de Gambia rivier heeft een temperende invloed om de hoge temperaturen. Het droge seizoen strekt zich uit van september tot en met juni, de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de dertig graden. In juli en augustus is de regenperiode.

Om naar Gambia op vakantie te gaan is de beste tijd van oktober tot en met mei.

Als je Gambia binnen wilt komen heb je een geldig paspoort nodig, vaccinaties tegen gele koorts en DTP worden aangeraden net zoals Malariatabletten.

In Gambia is het een uur vroeger dan in Nederland.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.