Vogezen Elzas

Vakantie Vogezen Elzas

Deze streek vormt een middelgebergte dat zich uitstrekt over de regio Elzas en Lotharingen in het noordoosten van Frankrijk, in een smalle strook langs de Duitse grens. In het zuiden loopt het gebergte tot de noordgrens van Zwitserland. Om vanuit Utrecht te komen rijden naar Strasbourg is ongeveer 600 kilometers.

De bestemmingen zijn onder andere Gérardmer aan het gelijknamig meer, veel wintersportmogelijkheden en watersporten zijn daar ook goed te doen.

De excursie mogelijkheden die hier te doen zijn:

  • Strasbourg zetel van het Europees Parlement.
  • Dan is er de Bourgondische Poort, dat ligt in Belfort, dat is de doorgang tussen de Vogezen en de Jura groot Fort
  • De bekende wijndorpen Route du Vin, Bijvoorbeeld Elzaswijnen Riesling en Sylvaner.

In Routes des Cretes zijn er veel herdenkingstekens uit de Eerste Wereldoorlog. In de Elzas werd vaak strijd geleverd tussen de Fransen en de Duitsers, de Duitse invloeden kan men terug vinden in de taal, de vakwerkhuizen en de burchten. Dit gebied is erg aantrekkelijk voor de Nederlandse vakantiegangers omdat het erg goed te doen is met de auto en het is niet zo een grote afstand om te rijden. En er zijn ook bronbadplaatsen.

In de heuvels van de Vogezen ontspringt de Moezel. Deze specialiteiten van dit gebied zijn toch wel quiche Lorraine, zuurkool. Dit gebied is weer goed te bereiken via de autoroute de L'Est of via België en Luxemburg.

Geef een reactie