Saint-Maries-de-la-Mer

Vakantie Saint-Maries-de-la-Mer

Saint Marys van de zee, dit is de belangrijkste stad van de Carmargue in het zuiden van Frankrijk. Saint-Maries-de-la-Mer is een gemeente van de Bouches-du-Rhone en een departement, door de Middellandse Zee.

Saint-Marie-de-la-Mer is ook een bedevaartplaats van de zigeuners ook wel Roma's genoemd, in de Camargue, hier vind elk jaar een processie in de Romaanse Burchtkerk plaats.

Gorges du Tarm, dit is een smal dal met zeer steile randen (karstkloof), dat ontstaan is doordat het riviertje de Tarn zich insneed, in de kalkachtige hoogvlakte.

In Saint-Maries-de-la-Mer bevonden zich vroeger de drie heiligen Maria Magdalana, Maria Salom en Maria Jacobe, deze vrouwen zijn van mening dat zij de eerste getuigen zijn van het lege graf op de opstanding van Jezus, zij waren in een boot gearriveerd voor de kust. Deze locatie werd daarna bekend als de Notre-Dame-de-Ratis, de naam werd daarna nog een keer veranderd toen heette het de Notre-Dame-de-La-Mer. Op dit moment heet het Les-Saintes-Maries-de-la-Mer.

1888 heeft hier Vincent van Gogh het schilderij geschilderd van Dorfstrasse in Sainte-Maries. Tori Amos schreef een liedje "Marys van de Zee" hij werd geiinspireerd door Saintes-Maries-de-la-Mer, met name de drie marys, dus de drie heiligen van vroeger.

Geef een reactie