Saint Malo

Vakantie Saint Malo

Saint Malo is een oud gerestaureerd vetigingstadje, Saint Malo ligt aan de noordkust van Bretagne met een brede wandelboulevard op de oude vestingswallen.

In 1967 ontstond er nieuwe stad, deze stad bestaat uit Saint-Malo, Saint-Servan en Parame. Dit Parame was een klein gehucht dat zich sinds zijn fusie met de grootstad, dit komt door de heerlijke stranden en hierdoor is er een toeristische centrum (badplaats) ontwikkeld.

Het huidige Saint Malo is de muur om de oude stad nog aanwezig, binnen de muur wordt het stadsdeel Intra-Mutros genoemd. Aan de grote toegangspoort bevindt zich het kasteel, dat nu deels stadhuis en bibliotheek is, in dit kasteel bevinden zich ook een aantal musea's.

In de oude stad van Saint Malo is een bezoek aan de kathedraal Saint-Vincent aan te raden, om daar is een kijkje te nemen. Wat natuurlijk een hele bijzondere attractie is, de wandeling op de versterkte muur van bijna twee kilometer. Een erg grote belevenis om dit mee te maken mooi panorama uitzicht, altijd aanwezig de zeebries en de golfslagen tegen de rotsen.

Nog een aantrekkelijke attractie is het Grand Aquarium, deze bevindt zich net buiten de stadsgrenzen. Het werd in 2001 volledig vernieuwd, terwijl het toen nog maar vijf jaar oud was. Als je deze attractie wilt gaan doen dan maak je een reis met de onderzeeer de Nautibus.

Verdere bezienswaardigheden het graf van Chateaubriand, op het eiland Ile de Grand Be. Elders is er ook de kathedraal te vinden van Saint Vincent, Mont Saint Michel is ook te bezichtigen.

Saint Malo was vroeger de verblijfplaats van zeerovers, die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen die in staat van oorlog waren met Frankrijk. Saint Malo is nu gelukkig een vredige plaats.

Geef een reactie