Pyreneen

Vakantie Pyreneeen

Pyreneeën Midi Pyrenees In het zuiden van Frankrijk tussen de Atlantische Oceaan in het westen van de Middellandse Zee in het oosten. De Pyreneeën vormt de grens met Spanje. Om vanuit Utrecht te rijden naar Pau is ongeveer 1300 kilometer.

De belangrijke bestemmingen zijn:

  • Font Romeu, dat is ook een hele leuke wintersportplaats.
  • Bagnères de Luchon is een kuuroord met thermale bronnen.

De excursiedoelen die hier te doen zijn:

  • Ville Rose is zo genoemd door de Fransen om de rode stenen huizen dit staat in Toulouse. Er zijn ook verschillende bouwstijlen. Daar is ook de vliegtuig en ruimtevaartindustrie van Airbus . Lourdes, dit is een bedevaartplaats met kerk, grot en musea. Lourdes wordt jaarlijks bezocht door talloze pelgrims die hopen op wonderbaarlijke genezingen. Deze plaats wordt ook met de boot van de Zonnebloem bezocht door ouderen en
  • gehandicapten waar natuurlijk verzorgers en begeleiders meegaan. In dit gebied heb je ook het plaatsje Andorra, dit is een ministaat voor belastingvrije inkopen. Dit gebergte vormt een ruig en woest gebergte met veel spitse toppen en veel bos. Naar Lourdes worden veel bedevaartreizen georganiseerd.

De specialiteiten zijn hier Romeins-Arabische keuken, Cahors wijnen en Roquefort-kazen. De bereikbaarheid via de autoroute van Parijs naar Toulouse.

Geef een reactie