Normandi

Vakantie Normandie

Ligt in het noordwesten van Frankrijk aan Het Kanaal, ten westen van Parijs. Vanuit Utrecht naar Caen is het ongeveer 710 kilometer rijden.

De kustgebieden in dit deel van Frankrijk zijn:

  • Falaises, hier bevinden zich krijtrotsen die steil in zee aflopen. Aan de noordoostkust ligt deze plek met de plaatsen Etretat en Fécamp
  • Côte Fleurie, met een steile kust en veel bloemgroei. Ligt aan de monding van de Seine
  • Deauville / Trouville en Honfleur zijn de exclusieve badplaatsen van Normandië

Musea en militaire begraafplaats heb je in het plaatsje Calvados.

Excursies: in Bayeux heb je een groot wandtapijt met een beeldverhaal van de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar (1066). Hier is ook grote dertiende eeuwse kathedraal Place du Vieux- Marché, plein waar Jeanne d Arc op de brandstapel is terechtgekomen,in Rouen is deze kathedraal te vinden.

Le Mont-Saint-Michel abdij uit de achtste eeuw, gebouwd op een klein eilandje voor de kust, op de grens met Bretagne.

Normandië is een van de betere gastronomische regio van Frankrijk. De specialiteiten zijn zeevruchten, vis, kazen appelwijnen en appellikeur. Hier liggen ook belangrijke veerhavens met verbindingen naar Groot-Brittanie van noord naar zuid Duinkerken, Calais, Boulogne en Dieppe.

De Kanaaltunnel tussen Calais en Folkestone, vormt een belangrijke verbinding tussen Frankrijk en Engeland. Het is mogelijk door de kanaaltunnel te reizen per Hoge Snelheidstrein (Eurostar) op het traject Brussel-London of Parijs-London. Het is mogelijk om per autotrein door de Kanaaltunnel te reizen. Deze overtocht duurt 35 minuten.

Geef een reactie