Nimes Cote D´Azur en de Provence

Vakantie Nimes Cote D´Azur en de Provence

Nimes ligt aan de Middellandse Zeekust en aan de Cote D'Azur en de Provence. Nimes is een stad in de Provence en ligt niet ver van Avignon, Montpellier en Marseille. Nimes is bereikbaar via de A9 en de A54. Als u met het vliegtuig gaat dan is het minder dan twee uur vliegen.

Wat erg leuk is om te weten is dat de naam Denim, wat een stof is voor jeans broeken, oorspronkelijk afkomstig is van Nimes, namellijk de "Nimes" van waar dus Denim komt.

Er zijn veel bezienswaardigheden te bezichtigen: De best bewaarde Romeinse Tempel, deze was gewijd aan de Prinsen van de jeugd de kleinzonen van de Keizer.

De Arena van Nimes deze is Geiinspireerd door het colloseum in Rome. De Arena is gebouwd tussen vijftig en honderd jaar na Christus. De Arena is ontworpen voor Gladiotoren gevechten. Tegenwoordig is de Arena erg geschikt voor concerten en voorstellingen. In Nimes staat Place du Marche, met gezellige terrassen vooral op een marktdag is het zeker een bezoek waard. Dan is er ook nog een Romaanse kathedraal Notre-Dame-Et-Saint-Castor. Pont Du Guard dit is een aquaduct. Jardins de la Fontaine. En hier is ook de Romeinse ringmuur.

Er zijn ook een hoop musea's waar u naar toe kan gaan. Een Archeologisch museum. Musee des Cultures Taurines, Natuur historisch museum. Chapelle des Jesuites en een museum van schone kunsten. En nog vele andere musea's die u kunt gaan bezichtigen.

Geef een reactie