Montpellier Languedoc-Roussillon

Vakantie Montpellier Languedoc-Roussillon

Montpellier ligt in Zuid-Frankrijk in de regio Languedoc-Rossillon. In Montpellier is er een hoop te doen. Deze stad is heel erg in trek bij mensen die van ware oases en van zon houden, en natuurlijk niet te vergeten van mediterrane cultuur. Montpellier is bereikbaar via de A9.

In Montpellier is een van de oudste uninversiteiten van Europa, in 1088 werd deze opgericht.

In ongeveer 1430 is Jacques Coeur zich gaan vestigen in Montpellier, toen hij hier ging wonen groeide deze stad uit tot een belangrijk economisch centrum. in ongeveer 1480 werd Marseille het economisch centrum.

Wat betreft het vervoer er is hier een tramlijn te vinden en meerdere buslijnen, dit stadsvervoerbedrijf heet Tam.

In Montpellier kan er heelveel musea's bezocht worden. Musee Atger, Musee Faber, Musee del'Infanterie Musee d'Anatomie, Musee Fogou, Musee Notre-dame-des-Tables, Musee de Vieux en Musee Languedocien.

Montpellier heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes, veel bezienswaardigheden en leuke winkeltjes. De verschillende bezienswaardigheden zijn de Triomfboog Arc de Triomphe le Peyrou, Jardin des Plantes, Rue du Cannau, Promenade du Peyrou en Arceaux dit is een aquaduct in Romeinse stijl. In de stadswijk Antigone staat de Opera en Faculte de medecine.

Place de La Comedie zo heet het centrum van Montpellier. Hier bevinden zich een aantal keren per week straatmuzikanten en straatartiesten. In het midden ligt de Place de L'Oeuf, dit is een ovaal plein op het eigenlijk plein. In het midden van dit plein staat de fontein Trois Graces, oftewel drie Chariten.

Er zijn ook nog diverse herenhuizen te vinden, Hotel de Manse, Hotel d'Uston en Hotel St-Come en nog vele anderen herenhuizen.

Geef een reactie