Languedoc Roussillon

Vakantie Languedoc Roussillon

Ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, in het oosten begrensd door de Rhonedelta en in het zuidwesten door de Spaanse grens, begin van de Pyreneeën en de Costa Brava. Dit deel van Frankrijk is goed te doen per auto. vanuit Utrecht naar La Grande Motte is ongeveer 1215 kilometer rijden.

Wat nog steeds erg belangrijk is in Frankrijk zijn toch zeker wel de badplaatsen. Een paar badplaatsen bestaan nog niet zo heel erg lang deze plaatsen hebben een futuristische architectuur aan de Middellandse Zee. Zoals bijvoorbeeld Cap d’Agde, La Grande Motte, Port Leucate en verdere badplaatsen zijn Port Barcares en Argelès Sur Plage.

De grootste vissershaven van Frankrijk is Sète.

Excursiedoelen:

Er zijn veel oude steden te bezoeken. In Montpellier is er veel zeventiende en achttiende eeuwse architectuur, zomermuziekfestivals en natuurlijk is het de universiteitstad. Narbonne is een middeleeuwse stad met een dertiende eeuwse kathedraal. Er bestaat ook een dubbel ommuurde stad, Carcassone. Perpignan. Andorra bergstaatje in de Pyreneeën.

De belangrijke wetenswaardigheden: Languedoc-Roussillon wordt ook wel de tweede Franse riviera genoemd. Narbonne tot de Pyreneeen wordt ook vaak aangeduid als de Cote Vermeille, hier zijn de roodbruine rotskusten en de vele binnenmeren erg opvallend. De binnenmeren worden in het Frans etangs genoemd. Via het Canal du Midi kun je van de Middellandse Zee naar De Atlantische Oceaan varen. Dit deel van Frankrijk is een van de grootste wijnproducenten. De wijnen uit deze streek zijn onder andere Corbieres, Fitou, Muscat, de Riversaltes en Blanquette de Limoux. De Cevennes is het mooie prachtige landschappelijk gebied dat tot Parc National is uitgeroepen.

Geef een reactie