La Rochelle

Vakantie La Rochelle

La Rochelle ligt aan de Atlantische Oceaan, tussen de rivieren de Loire en de Gironde. Gironde in het zuiden heet Charentes Maritimes en in het noordelijke deel Vendee. La Rochelle is een Franse havenstad. La Rochelle, deze haven ligt aan een zeestraat, de Pertuis d'Antioche. Vroeger was La Rochelle een voormalige piratennest.

La Rochelle is een van de meest schilderachtige steden aan de Atlantische kust, hier zijn tevens ook heelveel gebouwen te bezichtigen en heelveel schoonheden van La Rochelle op te zoeken. Door deze schoonheden van La Rochelle, is het toerisme hier naar toe, bevorderd.

La Rochelle is verbonden met het eiland Ile de Re, met een bijna drie kilometer lange brug, deze brug is in 1988 helemaal afgemaakt. In ongeveer 1136 maakte Hertog Willem X van Aquitanie, La Rochelle tot een vrije haven. La Rochelle is tot de vijftiende eeuw de grootste haven aan de Atlantische kust geweest.

In de Tweede Wereldoorlog was er een onderzeeboot basis, deze was gevestigd door de Duitse Kriegsmarine in La Rochelle. Das boot speelfilm zou in 1981 worden gisitueerd. Duitsland heeft La Rochelle een lange tijd vast gehouden tot het einde, hiermee werd La Rochelle als laatste bevrijd.

Er bestaat ook een schip die vroeger de naam Calypso had, dit schip werd gebruikt als mobiel laboratorium, voor oceaan onderzoeken. In het jaar 1996 is dit schip gezonken, na een botising in de haven van Singapore. Nu is dit schip te bewonderen in het Maritiem Museum van La Rochelle.

La Rochelle heeft nog steeds banden met de zee. Les Mines bevindt zich de grootste haven voor plezier, jachten van Europa en kent veel jachtbouw.

Het klimaat die in La Rochelle te vinden is, is erg mild, dankzij de invloed van de golfstroom.

Geef een reactie