La Baule

Vakantie La Baule

La Baule ligt in de regio van Bretagne, ligt in het zuidwesten van Frankrijk ten zzuidwesten van Normandie, dit grenst aan het kanaal in het noorden, de Atlantische Oceaan in het zuiden en ishet meest westelijk punt van Frankrijk. Het schiereiland ligt ook in het zuiden. Dinard ligt aan de Cote d'Amaraude in noord Bretagne.

De inwoners van La Baule zeggen dat hun badplaats La Baule het mooiste strand van heel Europa heeft. Hier in La Baule vind je ook de laan Avenue de Gaulle, dit is een leuke winkelstraat met vele boetiekjes en een hoop gezellige restaurants. Aan de haven vind je nog vele souvenirswinkels.

La Baule ligt op het schiereiland van Guerande, een heel mooi gebied waar zoet en zout en water in evenwicht zijn. Dit gebied heeft twee zouthoudende bekkens waarin de zoutpanarbeiders het beroemde zout van Guerande winnen. Verder zijn er moerassen van Briere, dit is een beschermd natuurpark, die je per boot en onder leiding van een gids kunt gaan bezoeken.

In La Baule zijn er in de zomermaanden een hoop dingen te doen, er wordt ieder jaar middeleeuwse feesten gehouden, en niet te vergeten de Nuits Salines, dit zijn de zo geheten zoutnachten.

Geef een reactie