Ile de france

Vakantie Ile de france

le de France met de wereldstad Parijs, tevens ook de hoofdstad, is volgens vele vakantiegangers de mooiste stad van de wereld. voor cultuurbestemming.

Middellandse zeekust, de Westkust, de rivieren met hun toeristisch achterland, zoals de Loire. De bergen van de Franse Alpen, Noordoost Frankrijk, en natuurlijk niet te vergeten het eiland Corsica.

De staatsvorm, het is een republiek met een president aan het hoofd.

Er zijn ook heel leuke accommodaties bijvoorbeeld in Gites zijn er boerderijen en huizen verbouwd tot vakantiewoningen wat natuurlijke een heel goede sfeer geeft.

Gelukkig zijn er ook hotels met lage prijzen dat wordt budgethotels genoemd die zijn goed langs de snelweg te vinden, met lage kamerprijzen, daar is dan wel een minimale personeelsbezetting met nadruk op efficiëntie, bijvoorbeeld formule 1 hotels. Bed en Breakfast hotels met andere woorden slapen eten en wegwezen. Er zijn ook heel knusse kasteelhotelletjes te vinden.

Het grootste deel van Frankrijk heb je zeeklimaat, koele zomers en zachte winters. Er is wel het hele jaar neerslag. In het zuidoosten Middellandse zeeklimaat, daar hebben ze zachte en droge zomers, natte winters. Hoogtebergklimaat dat is altijd in de Bergen. In het zuiden zomers warme winden dat kan je dus vergelijken met fohnwind en winters koude winden met mistral wind.

Geef een reactie