Franse Alpen

Vakantie Franse Alpen

De Fransen Alpen liggen tussen het meer van Genève, de Rhône, Côte d’Azur en de Italiaanse grens, in het zuidoosten van Frankrijk. Deze Alpen zijn begrensd aan italie en Zwitserland. Van Utrecht naar Annecy rijden is ongeveer 900 kilometer.

Er zijn natuurlijke verschillende wintersportplaatsen te vinden onder andere

  • Haute Savoie
  • Chamonix
  • Les Gets
  • Morzine/Avioraz
  • Val D'isere
  • Val Thorens

en nog vele andere plaatsen.

In Albertville zijn de Olympische winterspelen 1992 gehouden. Er zijn ook nog veel zomerbestemmingen, hoe je het ook wend of keert keus genoeg in Frankrijk.

Annecy is een schilderachtige stadje dat uit de zeventiende eeuw komt met smalle klinkerstraatjes en een oud kasteel wat nu verbouwd is tot een museum. In de zomer zijn er veel Festivals en kan je genieten van watersport op het Lac du Bourget, daar is een heerlijk kuuroord.

De Mont Blanc met een hoogte van 4807 meter, het hoogste punt van de Alpen. De vakantiegangers kunnen vanuit de Chamonix met de Téléphérique omhoog om een goed uitzicht op de Mont Blanc en andere Alpentoppen te krijgen. Dan zijn er ook nog de Tour de France bergtoppen, bijvoorbeeld Alpe d’Huez waar in de zomer veel Nederlandse vakantiegangers bij elkaar komen. In de zomer komen veel bergbeklimmers en wandelaars en natuurliefhebbers en in de winter wintersport publiek. In dit gebied zijn nog heel veel natuurparken met prachtige riviertjes en heelveel watervallen.

Er wordt vaak gezegd dat de Mont Blanc de hoogste berg van Europa is, maar dat is niet helemaal waar, dit is namelijk de Elbroes in de Kaukasus Europees Rusland.

De nieuwe wintersportplaatsen liggen hoger dan de oude wintersportplaatsen, bijvoorbeeld Isola en Les Arcs liggen hoger dan Chamonix en Grenoble. Daardoor heb je meer sneeuwzekerheid, want hoe hoger hoe kouder. In dit gebied zijn de belangrijke specialiteiten riviervissen en wild zoals forel en baars.

De tunnel die door het Mont Blanc massief gaat van Chamonix naar Entreves is een belangrijke verbinding.

Geef een reactie