Coête d´Azur

Vakantie Coête d´Azur

De Middellandse zeekust Ligt aan het zuidoosten van Frankrijk. Deze kust de Côte d’Azur een van de oudste en meest exclusieve zon en strandgebieden van Europa. Dit kan worden verdeeld over twee zon en strandgebieden Côte d’Azur en Languedoc-Roussillon, van elkaar gescheiden door de Rhonedelta. In het oosten gaat het gebied over in de Italiaanse Riviera. Afstand om van Utrecht naar Nice te rijden is ongeveer 1450 kilometer.

Er zijn veel toeristische gebieden te verkennen. Bijvoorbeeld in Cannes is het jaarlijks filmfestival de jetsetbadplaats. St. Tropez bekende vakantiebestemming voor de jet set.

Nice beroemde flaneerboulevard promenade des Anglais, voor de bloemen mensen onder ons elke dag bloemenmarkt, centrum van Côte d’Azur.

Monte Carlo is bekend vanwege zijn casino en vooral niet te vergeten zijn gunstige belastingklimaat, het is een ministaatje. De excursiedoelen zijn vooral in de Provence. Avignon Pont St. Benezet, het pausenpaleis vroeger de residentie van zes Franse pausen en muziekfestivals.

Grasse dat is de parfum hoofdstad van de hele wereld. Arles Romeinse thermen, arena en theater.

De belangrijkste havenstad van Frankrijk is Marseille een groot industriegebied ten westen van de Côte d’Azur. Nimes Romeinse tempel en arena. Remoulins pont du gard ( Aquaduct ).

De Côte d’Azur wordt ook wel de Franse Riviera genoemd, de riviera kenmerkt zich door smalle stranden in boomvormige inhammen, afgewisseld door steile in zee uitstekende rotskusten. De gouden driehoek van de Provence bestaat uit Nimes, Arles en Avignon.

Geef een reactie