Chamonix

Vakantie Chamonix

Chamonix Mont Blanc, dit wordt meestal Chamonix genoemd, is een stadje in het oosten van Frankrijk, in het departement Haute-Savole, aan de voet van de Mont Blanc, Chamonix maakt deel uit van de Franse Alpen.

In Chamonix is er een vallei die van het noordoosten naar het zuidwesten loopt. Door deze vallei loopt een riviertje die heet Arve. De vallei wordt aan de zuidoost kant begrensd door de Mont Blanc. Les Praz, Argentiere, Le Tours en Les Bossons liggen in de buurt van Chamonix.

In Chamonix zijn veel natuurgebieden te vinden met een enorme aantrekkingskracht. Een paar van deze gebieden zijn Le Brevent, Aiguilles Rouges en Aguille Verte met een hoogte van ongeveer 4100 meter hoog.

Aigulle du Midi is 3800 meter hoog, dit is de hoogste top die te bereiken is via een cabinelift. Het is ook het startpunt van de bekende Skiroute Vallee Blanch, die over de Geant gletsjer en de Mer de Glace tot aan Montenvers gaat. Met een lengte van ongeveer twintig kilometer en hoogteverschil van 2800 meter, behoort deze tot de langste ski route van de alpen.

Er bestaat ook de Mer de Glace (zee van ijs) dit is weer een andere gletsjer. Deze gletsjes is tweehonderd meter diep en zeven kilometer lang en beweegt hondertwintig meter per jaar, deze is gelegen in een gebied van veertig vierkante kilometer. Het is de op een na langste gletsjer in de Alpen, na de Aletsgletscher. Deze is te bereiken met de tandradbaan Montenvers.

Chamonix met zijn vele gletsjers en bergen bied een hoop voor de vakantie skier, met zware pistes. De beide skigebieden Le Brevent en La Fiegere zijn door een verbindingslift verbonden. Voor de beginner die graag wilt gaan skieen kan je het beste naar Les Planards gaan.

Geef een reactie