Carnac

Vakantie Carnac

Carnac is ook te vinden in het gebied van Bretagne, in het Bretons heet Carnac, Karnag zo spreken de mensen het uit, die hier vandaan komen. Carnac is te vinden aan de zuidkust van Bretagne.

Wat hier erg bekend is zijn de verzamelingen van de stenen monumenten, uit de tijd van de Galliers. Zoals Menhirs dit zijn rechtopstaande stenen, dolmen en hunnebedden en altaren zijn hier ook erg bekend. Carnac is tevens ook een badplaats.

Er zijn nog bekende steenpatronen te vinden in Carnac, zoals Le Menec en Kermario. Tussen deze twee soorten stenen wordt er onderscheid gemaakt. Alleenstaande stenen heten Menhirs, de steencirkels kan je vinden in Groot-Brittanie.

Er zijn verschillende onderzoeken geweest, die hebben aangetoond dat veel van deze monumenten gekoppeld waren aan rituelen, rond de zon en de maan. Sommige mensen zagen het ook als een soort kalender. Hoe deze grote stenen op hun plaats gebracht worden is tot op de dag van vandaag een groot raadsel.

Carnac is ook een herstellingsoord, met een gezond klimaat ook tevens het centrum van Thalossotherapie.

De verschillende bezienswaardigheden die men kan bezoeken zijn voornamelijk de Menhirvelden, en de Musee de prehistorie.

Carnac-Plage dit ligt ongeveer drie kilometer ten zuidoosten van de kruising van Plouharnel aan de Baie Qiuberon, omdat vlak in deze buurt de belangrijkste monumenten van de negalitische cultuur bevinden, wordt het vaak de hoofdstad voor onze tijdsrekening van Bretagne genoemd.

Geef een reactie