Cape d´Agde Languedoc-Roussillon

Vakantie Cape d´Agde Languedoc-.Roussillon

Cap d'Agde is een badplaats deze badplaats ligt aan de Middellandse Zeekust in het gebied van Languedoc Roussillon. Cape d'Agde is bereikbaar via de A9 via Nimes. Hier is een strand van veertien kilometer ten zuiden van Bezier.

Cap d' Agde maakt deel uit van de gemeente Agde. Dit ligt in het zuiden van Frankrijk niet zo ver van Montpellier vandaan. Agde was vroeger een schuilplaats voor zeelieden. In de zeventiende eeuw werd er een besluit genomen door Richielieu, om een haven te bouwen met een pier. In de zeventiger jaren van de twintigste eeuw is deze badplaats gebouwd.

Er zijn verschillende stranden te vinden zoals Plage Richelieu, Plage de Rochelongue, Plagette, Grande en Plage du Mole.

Cape d'Agde was een van de eerste met naaktstranden in Europa en heeft een van de grootste naturistenparken van de wereld. Het park heeft een klein dorp met een twee kilometer lang zandstrand.

Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, een aquarium, aqualand, waterpretpark en niet zo ver hier vandaan is er ook een krokodillenpark, met heelveel soorten krokodillen.

Voor jongeren is Cape d' Agde een populaire plek.

Geef een reactie