Cannes Cote D´Azur en de Provence

Vakantie Cannes Cote D´Azur en de Provence

Cannes ligt aan de Cote D' Azur en de Provence aan de Middellandse Zeekust, het is een mondaine badplaats. Erg interessant voor jet-setters.

Cannes staat vooral bekend vanwege zijn filmfestivals, door dit festival krijgen heelveel beroemdheden de totale aandacht. Dit festival werd voor het eerst gehouden in 1946, met veel glitter en glamour. Het filmfestival was een idee van het gemeentebestuur, dit hebben zij georganiseerd na de oorlogsjaren voor de inwoners van Cannes, om iets goeds te hebben na de oorlog.

Le Sequet ligt tegen de hellingen van Mont Chevalier hier is ook een bloemachtige markt te vinden die u kunt bezoeken. De Notre Dame uit de zeventiende eeuw en de resten van een kasteel zijn hier ook te bezichtigen.

In Cannes staat er ook een heel beroemd hotel het Carlton, dit hotel is erg geliefd, met de mooie architectuur de belle epoque. Dit is de locatie voor de sterren, ook wel Star des Palaces genoemd.

In Frankrijk wordt Cannes ook wel zerosix genoemd, o6 vertaald. Dit is het departement waar alle nummerborden met 06 beginnen.

Vroeger was Cannes afhankelijk van de visvangst.

Geef een reactie