Calvi

Vakantie Calvi

Calvi is een citadel een plaats op het eiland Corsica. De verschillende plaatsen op Corsica zijn: Bastia, Calvi, Portovecchio, Ajaccio en Bonifacio. Ajaccio is tevens ook de hoofdstad van Corsica.

De plaats Calvi is afkomstig van Roberto Calvi, Calvi heeft hier heelveel geschiedenis gemaakt. Roberto Calvi was een Italiaanse bankier. door de pers werd hij ook gods bankier genoemd, vanwege zijn nauwe samenwerking met het Vaticaan. Calvi was de voorzitter van de Ambrosiano, die stortte ineen van het moderne italie, de grootste politieke schandalen, en zijn dood in Londen in de jaren tachtig.

Calvi's dood werd verklaard als moord. In de jaren tachtig werd Calvi geschorst en kreeg een boete van ongeveer negentien miljoen, omdat hij bijna dertig miljoen had genomen uit het land voor de schending, van de Italiaanse muntwetten. Calvi werd op borgtocht vrijgelaten, in eerste instantie probeerde hij zelfmoord te plegen, uiteindelijk denkt men dat hij vermoord is. Er is ook een film over Calvi gemaakt, dus mocht u meer willen weten dan kunt u natuurlijk de film kijken.

Calvi is een citadel vanaf het water gezien, de citadel ligt aan de noordwestkust, van het eiland Corsica, op ongeveer vijfennegentig kilometer van Bastia vandaan.

Calvi is een leuk stadje met een burcht, en de Bouganville, de haven, de winkeltjes, maar hier is ook de super U te vinden. Er zijn hier een hoop campings te vinden de meeste liggen in de baai.

Veel jachten en cruise schepen zijn hier te bewonderen, u kunt hiet snorkelen, wandelen, luieren ook af en toe erg belangrijk en sporten.

Er is in Calvi een boemeltreintje die gaat alleen langs de campings van Calvi.

Geef een reactie