Bretagne

Vakantie Bretagne

Dit deel van Frankrijk ligt in het westen, het zuidwesten van Normandië. Dit grenst aan Het Kanaal in het noorden, de Atlantische Oceaan in het zuiden en is het meest westelijk punt van Frankrijk. Vanuit Utrecht naar Carnac is het ongeveer 960 kilometer rijden.

De Internationale strandbestemming aan de zuidkust is genaamd La Baule, je hebt hier ook nog het schiereiland Quiberon. Dinard aan de Côte d'Émeraude ( Noord Bretagne).

In Saint Malo is een gerestaureerd vestingstadje te vinden aan de noordkust van Bretagne een grote brede wandelboulevard op de vestingwallen. Carnac, hier staan verschillende stenen monumenten dit is een verzameling uit de tijd van Galliërs, zoals menhirs dit zijn rechtopstaande stenen, dolmen dit zijn hunebedden en altaren en zowaar ook weer een mooie badplaats.

Bretagne is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Met een bijzondere cultuur en een eigen taal en heeft een link bijvoorbeeld die van Wales en oude Keltische gebruiken als doedelzak blazen. Hier zijn kleine zandstranden met grillige rotsformatie aan de riakust. Het klimaat is erg wisselvallig. De specialiteiten zijn de heerlijke Crêpes, boter en witte wijn. met de auto.

Geef een reactie