Bordeaux Cote D´Argent / Les Landes

Vakantie Bordeaux Cote D´Argent / Les Landes

Bordeaux ligt aan de Gironde / Garonne, met een natuurlijke haven. Bordeaux ligt in de regio Cote D'Argent / Les landes aan de Atlantische Oceaan.

In de dertiende eeuw begon de stad wijn uit te voeren naar Engeland, waar door later Bordeaux als wijnstad werd gezien. Wijn werd vroeger uitgevoerd voor ruilhandel, de wijn werd vroeger geruild tegen suiker en koffie. Bordeaux is het grootste gebied die wijnen produceert. De naam Bordeaux komt van het oude Burdigala "haven van de maan" van de Galliers. De beste rode wijnen komen uit Medoc. De eerste wijngaarden werden dicht bij de stad aangelegd.

In Bordeaux zijn de huizen meer dan tweehonderd jaar oud, deze huizen zijn allemal opnieuw Gerestaureerd. De kern van deze oude stad is Place de La Bourse of het beursplein. Hier staat een mooi paleis, het gebouw van het Musee National des Douanes en een mooie fontein, maken dit plein tot een van de mooiste in Zuid-Frankrijk. Hier kan je ook in smalle straatjes wandelen en zo de architectuur van Bordeaux ontdekken.

Als je hier meer over wilt weten loop dan zeker even langs nummer achtentwintig, ook in de achttiende eeuw en negentiende eeuw een herenhuis, Bordeaux monumental onder gebracht. Hier vind je dus multimediatechnieken, dan wordt je teruggebracht in de tijd en zie je de evolutie van de gebouwen en monumenten in deze grote stad. Dichtbij in de straat op het Place du Palais staat de triomfboog, Porte du Cailhau.

Alle belangrijke bezienswaardigheden van Bordeaux bevinden zich in het oude stadscentrum van Bordeaux. Zoals: Cathedrale Saint – Andre, Grand Theater of opera en Basilique Saint Michel.

Als je op zoek bent naar een mooi uitzicht in Bordeaux dan heb je de toren van Pey Berland, hier is een trap van tweehonderd treden, als je boven bent dan kan je mooi genieten van, een panorama uitzicht.
Deze toren staat vlakbij de Kathedraal. En nog vele andere attracties zijn te bezichtigen.

In Bordeaux kan je ook naar diverse musea's, Musee des Beaux-Arts, museum voor schone kunsten. Musee des Arts Decoratifs, museum voor meubels, sierkunsten en gebruiksvoorwerpen uit de glorieperiode van Bordeaux uit de achttiende en negentiende eeuw. Er zijn nog veel meer musea's te bezichtigen

Geef een reactie