Biarritz Cote D´Argent / Les Landes

Vakantie Biarritz Cote D´Argent / Les Landes

Biarritz ligt in de regio van Cote D'Argent / Les Landes aan de Westkust hier ook wel Golf van Biskaje genoemd. Biarritz ligt in het zuidwesten van Frankrijk tussen de rivier de Gironde en Spaanse grens, aan de Atlantische Oceaan. Biarritz is een mondaine badplaats nabij de Spaanse grens met Grandeur van Belle Epoque uit de negentiende eeuw.

In Biarritz heb je goede surfmogelijkheden. De uitspraak van Biarritz is eigenlijk Baskisch: Marritze. De oorspronkelijk naam voor Biarritz is Bearitz. Het symbool van een walvisvaarder.

Biarritz is een zeer bekende badplaats sinds de negentiende eeuw. Vroeger was het een klein dorpje en dit dorpje is ontdekt door Victor Hugo in ongeveer 1830.

In ongeveer 1850 heeft Napoleon drie, een paleis gebouwd in de vorm van de letter E. Toen keizerin Eugenie had besloten dat Biarritz haar vakantieoord werd nadat zij er twee maanden was geweest, werd Biarritz erg belangrijk en stond erg veel in de belangstelling.

Er zijn diverse musea's te bezichtigen zoals: Musee du Chocolat het chocolademuseum, Musee de La Mar het zeemuseum en de Musee Historique de Biarritz dit is het museum over de geschiedenis van Biarritz. Hier is ook een paardenrenbaan te vinden.

Geef een reactie