Avignon

Vakantie Avignon

Avignon ligt in het zuiden aan de Middellandse Zeekust in Cote d 'Azur en de Provence. Avignon heeft de bijnaam 'Babylon aan de Rhone' en provencaalse pausenstad. Avignon is bereikbaar via de A7 en ligt niet ver van de plaats Orange vandaan. De inwoners van Avignon worden Avignonals genoemd. Avignon is omgeven door een grote stadsmuur van bijna vier en een halve kilometer lang, met zeven poorten. Avignon staat op de werelderfgoedlijst van Unesco sinds ongeveer 1993.

De parfum hoofdstad van de wereld is Grasse. Gorges du Verdon, dit zijn diepe karsten kloven die door het insnijden van de rivier de Verdon is Avignon ontstaan.

Avignon is ook bekend vanwege zijn grootste theaterfestivals,dit festival vind elk jaar in de maand juli plaats dit festival wordt in de stad gehouden. Dit festival is opgericht door Jean Vilar in ongeveer 1947 in de maand september. Dit festival bestaat uit twee delen het ene deel is het officiele festival waar veel podiums staan en waar veel gewerkt wordt met de verschillende theaterprodukties. Het andere deel heet het off gedeelte, er zijn optredens in de steden en op straat deze optredens zijn een stuk kleiner. Ieder jaar trekt het festival vele bezoekers die vaak ook hier in Avignon de hele maand juli verblijven. De laatste dag van het festival wordt de dood van het festival genoemd omdat dan Avignon weer uitgestorven is.

De verschillende bezienswaardigheden Pont St.-Bennezet vroeger de residentie van zes Franse pausen, verderstaat deze bekend, als de brug van Avignon van het kinderliedje Sur Le Pont d'Avingnon.

Veel mensen kennen de naam Avignon van het kinderliedje Sur Le Pont d'Avignon. Dit gaat over de brug van Avignon over het dansen onder de brug.

Het komt natuurlijk ook voor dat een mens naar het toilet moet tijdens zijn reis en zeker tijdens zijn autoreis kom je hurktoiletten tegen. Het hurktoilet is voor de vrouw niet erg aangenaam. Het is een zwart gat in een witte bak, de mannen kunnen het natuurlijk als urinoir gebruiken. Er zijn ook gewone toiletten te vinden. De hurktoiletten vind je vaak bij openbare ruimtes en op campings. In grotere steden zijn er ook moderne toiletten die zelf reinigen, na een muntje in deze toilet te doen is het bijna een feest om hier te kunnen gaan.

In Avignon zijn er verschillende musea's te vinden zoals: Archeology museum, museum Requien, musee Calvet, musee Lapidaire en musee Du Pont De Plete.

Geef een reactie