Ardeche

Vakantie Ardeche

Rhônedal en Ardèche De Rhône stroomt vanuit Zwitserland, via Lyon in zuidelijke richting, naar de Middellandse Zee. De Ardèche is een zijrivier, die Pont-St Esprit in de Rhône uitmondt. Vanuit Utrecht naar Vals Les Bains ongeveer 1125 kilometer rijden.

De populaire zonbestemming Vals Les Bains deze plaats is mooi gelegen in het midden van rotspartijen en watervallen het is ook tegelijkertijd een kuuroord. Andere plaatsen zijn hier Privas, Vallon en Ruoms. St. Marie de La Mer bedevaartsplaats van zigeuners in de Camargue. Gorgus du Tarn dat is een dal met zeer steile randen met karstkloof dat ontstaan is doordat het riviertje de Tarn zich insneed de kalkachtige hoogvlakte. Heel veel Nederlanders brengen de vakantie door aan de Ardèche vooral op de campings. De Rhônedelta is een soort driehoek van allerlei rivierarmen die in de zee uitkomen. Door een plotselinge vermindering van de stroomsnelheid niet meer in staat is het meegevoerde materiaal verder te transporteren dit noemt men een delta.

Een moerassig natuurgebied in de Rhônedelta is de Camargue daar leven ook wilde paarden en flamingokolonies.Populair in de Ardeche zijn de vakantiehuizen, campings, bungalows en stacaravans.

Geef een reactie