Alpe d´Huez

Vakantie Alpe d´Huez

Alpe d'Huez ligt in de Franse Alpen in het zuidoosten van Frankrijk. Alpe d'Huez is een bekend ski-oord 1850 meter hoog en 3330 meter hoog. Alpe d'Huez is nog steeds een berg grasland, in het midden van de Franse Alpen, gelegen op het grondgebied van de gemeente Huez, in het departement Isere.

Alpe d'Huez is de bekendste berg in de Tour de France, de rondleidingen varieren van jaar tot jaar. De Tour de France is in de eerste fase afgewerkt op L'Alpe d'Huez in de jaren vijftig. Dat stadium is gewonnen door de Italiaanse weg wielrenner Fausto Coppi.

De beklimming van Alpe d'Huez is 13,8 kilometer met een gemiddelde helling van 8,1 procent, met 21 haarspeldbochten gemarkeerd met panelen, honoreren van de winnaars van elk stadium dat klaar is.

De Alpe is toneel van chaotische drukte in de afgelopen tien jaar. Alpe d'Huez is ook bekend als de Dutch Mountain, een Nederlander die won er 8 van de eerste veertien rondes.

Ongeveer een van de drie fans op de berg is uit Nederland. Alpes d'Huez is een van Europa's beste locaties freeskling. De site van de pomagalski, hier staat de eerste oppervlakte lift in het begin van de zestiger jaren, het resort werd steeds populairder. Wanneer het gehost op de bobslee evenementen van de Olympische Winterspelen in 1968 werd gedaan. Dit werd gezien als concurrent van Courchevel, als Frankrijk meest chique doel gebouwd resort.

Met 263 kilometer pistes en 84 skiliften, is het resort nu een van de grootste ter wereld.

In Alpe d'Huez is het aangenaam om een fietsvakantie te gaan doen.

Geef een reactie