Frankrijk

Vakantie Frankrijk

Nederland past 17 keer in Frankrijk kan je nagaan hoe groot, een vakantie naar Frankrijk is dus heel erg aantrekkelijk. Een vakantie naar een van de heerlijke steden van Frankrijk. Of een stedenreis, Of een korte lastminute autovakantie naar Noord-Frankrijk. kortom de vakantie mogelijkheden van Frankrijk zijn ongekend.

Frankrijk ligt aan de Atlantische Oceaan ( wat het land uitermate geschikt maakt voor een strand vakantie ), de Middellandse zee en het Kanaal. Met bijna 500.000 vierkante km is dit het grootste land van West Europa.

Er wonen bijna 60 miljoen mensen in Frankrijk. Het grootste deel van Frankrijk spreekt Frans, in sommige streken spreekt men een regionaal delict, zoals Baskisch, Bretons en Corsicaans. Ongeveer bijna 90% van de bevolking is rooms-katholiek. Frankrijk is onderverdeeld in 22 regio’s omdat Frankrijk een republiek is zijn deze in regio’s verdeeld, daardoor weer onderverdeelt in departementen ( in totaal 96). Het is grappig om te zien dat je het nummer van de verschillende departementen terug kan zien in de kentekenplaten van de auto.

Er zijn veel verschillende landschappen in Frankrijk, Dat maakt Frankrijk uitermate geschikt voor een vakantie in de natuur of cultuur vakantie. In het noordwesten van Frankrijk is het erg vlak, verder naar het zuidoosten wordt het steeds grilliger en bergachtig waar dan de Alpen en de Pyreneeën liggen. De hoogste berg in Frankrijk is de Mont Blanc met 4807 meter hoogte. Frankrijk heeft verder bijna 33.000 kilometer kustlijn met duinen en zandstranden rotsen en kiezelstranden. Een schitterend land om op vakantie te gaan.

Franse Kenmerken:

  1.   Frankrijk staat erg bekend om de verschillende wijnsoorten er zijn daar genoeg gebieden in Frankrijk waar je naar toe kan gaan om de verschillende heerlijke wijnen te proeven. Drank wordt verkregen door alcoholische gisting van het sap van druiven. Heel veel wereldberoemde wijnen uit Frankrijk hebben de naam van de streek. Cognac dat is een erg sterke drank, bereid door destillatie van wijnen uit een streng afgebakend gebied rondom de stad cognac.
  2. In Frankrijk zijn er natuurlijke lekkere kazen te verkrijgen zoals brie, camembert, boursin, en cantadou.
    Het echte Franse spel is natuurlijk Jeu de boules of Pentanque balspel waarbij men de ballen zo dicht mogelijk bij de
  3. kleine bal moet werpen. Niet te vergeten de mooie sport wielrennen Tour de France ( Ronde van Frankrijk ) het grootste wielerspektakel ter wereld in de maanden eind juni en begin juli.
  4. Zoals bijna iedereen weet is er in Frankrijk een nationale feestdag wat altijd op 14 juli valt, waarop de bestorming van de Bastille dat is dus het begin van de Franse revolutie in 1789 wordt herdacht.
Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.