Finland

Finland is negen keer zo groot als Nederland, zeventig procent in Finland is bedekt met bos, terwijl de meren en rivieren nog eens negen procent van het oppervlak beslaan. Er is heelveel natuur in Finland.

Finland is sinds ongeveer 1950 een democratie naar westers voorbeeld, maar met nauwe betrekkingen met de Sovjet-Unie.

Natuur en rustliefhebbers kunnen zich goed vermaken in Finland.

Finland kan worden opgedeeld in vijf toeristische gebieden: Helsinki en omgeving, Saimaa -merengebied, Lapland, Alandeilanden in het Zweeds of Ahvenanmaa in het Fins en dan hebben wij nog Noord-Karelie.

Finland is een Parlemantaire Republiek met aan het hoofd een President.

De hoofdstad van Finland is Helsinki.

In Finland wordt er met de Euro betaald.

De talen die gesproken worden in Finland is 93 procent Fins en ongeveer 6 procent spreekt Zweeds, vooral in het westen en op de Alandeilanden.

De accommodatie die in Finland te vinden zijn, zijn houten chalets aan het water, hotels, zomer hotels en jeugdherbergen.

Het klimaat wat in Finland heerst is het continentaal klimaat met koele zomers en koude winters, het hele jaar door is er neerslag. In het zuidwesten zijn de zomers wat warmer. Fins Lapland heeft een toendraklimaat in de warmste maand juli blijft de temperatuur rond de vijftien graden celcius, en in de winter kunnen het hele lage temperaturen zijn.

Wat heb je nodig om Finland binnen te mogen komen, een geldig paspoort of een identiteitskaart.

In Finland is het een uur later dan in Nederland.

Bekijk online de vele reizen naar Finland en vergelijk de beste prijzen. Voor vliegtickets Finland kan je bij zowat alle aanbieders wel terecht.

Finland is geschikt voor, wintersporten, avontuurlijke reizen en het is ook aangenaam voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.