Sharm el Sheikh

Sharm el Sheik is een populaire badplaats op het Egyptische schiereiland Sanaï, aan de monding van de golf van Akaba, de Sanaïberg en de Rode zee. Deze grote toeristische trekpleister van Egypte is vooral bekend om de mooie koraalriffen in de Rode zee, waar bijzondere duiken te maken zijn.

Sharm el Sheikh is inmiddels erg ingesteld op het toerisme. Dit uit zich in de vele souveniers en vele winkels die vaak s'avonds tot na zonsondergang open zijn, en aan de groeiende sishagelegenheden ( waterpijproken ). En vergeet de mooie luxieuze hotels ofwel resorts niet, deze zijn van alle gemakken voorzien. Aan de vaak mooie stranden en baaien, waar u kunt genieten van de altijd schijnende zon.

Nabij het toeristische Sharm el Sheikh bevind zich het Nationale park Ras Mohammed, waar u zich terug kunt trekken uit de toeristische histerica.

Ook worden er verschillende excursies georganiseerd naar het St. Catharina Klooster in de Sanaï-woestijn. Hier kunt u bijzondere manuscripten en een kostbare collectie van Byzantijnse iconen bewonderen.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.