Duitsland

Duitsland is 10 keer groter dan Nederland. De bevolking behoort voor het grootste deel tot Rooms-Katholiek en de Evangelische Lutherse kerk.

De Duitser staat bekend als sauber en punktlich. Duitsland heeft veel mooie natuur en een hoop geschiedenis.

Duitsland is een welvarend land

Duitsland kan je in vieren op delen, de Duitse kuststrook bestaande uit de Noordzee, Waddenkust en de Oostzeekust, met als trekpleisters stranden en natuur. De Duitse middelgebergten met natuur, bossen, tussenliggende dalen en meren, gezellige stadjes en vele sportmogelijkheden. De steden in de eerste plaats Berlijn, maar ook Hamburg, Munchen en de steden in het Rijndal. De hogere delen van Duitsland met name de Bayerische Alpen, het belangrijkste hier zijn de bergen, bossen, meren  Ook kunt u hier heel goed op wintersport in Duitsland.

Duitsland is een Federale Republiek die bestaat uit zestien Bundeslander.

De hoofdstad van Duitsland is Berlijn.

Als je in Duitsland moet betalen dan betaal je met de Euro.

Het klimaat wat in Duitsland heerst, in het oosten Df klimaat met overgangsklimaat. De temeperatuur wordt van noordwest naar zuidoost steeds continentaler, hierdoor ontstaat een steeds groter verschil tussen zomer en winter. Neerslag valt vooral in de hoger gelegen gebieden, onder andere de Alpen en het Zwarte Woud, in de rivierdalen valt juist weinig neerslag, omdat deze in de regenschaduw liggen. Het Eh klimaat in het zuiden en plaatselijk aanwezig in de Alpen.

Accommodatie die in Duitsland te vinden zijn, is Raststatte motels langs de autobahn, familiehotels ook wel Gasthof genoemd. Een gedeelte van een boerderij wordt particulier gedeeltelijk verhuurd. Ferienhaus dit is een bungalow, Ferienwohnung appartement.

Als je Duitsland wilt binnen komen dan heb je alleen een paspoort nodig.

Duitsland heeft geen tijdsverschil met Nederland.

Duitsland is geschikt voor riviercruises, wijnreizen, dagtochten naar pretparken, kuurreizen, rondreizen per touringcar, natuur, rustliefhebbers, actieve zomer en wintervakanties in de gebergten en vooral niet vergeten de citytrips naar Berlijn.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.