Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is vergelijkbaar qua oppervlakte met Nederland. De Dominicaanse Republiek en Haiti vormen samen het Hispaniola eilanden.

In de jaren veertienhonderd zoveel, werd de Dominincaanse Republiek ontdekt door Colombus. Dominicaanse Republiek behoorde tot laat in zeventiende eeuw toe aan Spanje.

De Spaanse invloeden die de Dominincaanse Republiek heeft, is duidelijk te merken aan de plaatsnamen en de Spaanse taal.

In de Dominicaanse Republiek zijn er veel mooie zandstranden, palmstranden te vinden, maar ook strand met wit zand. De witte stranden zijn erg mooi net alsof je in een paradijs komt. Dominicaanse Republiek is erg aantrekkelijk voor de toeristen. De Dominicaanse Republiek moet het echt van de toeristen hebben. De inwoners van de Dominicaanse Republiek zijn helaas erg arm. Altijd hier goed op je geld letten en eventueel je sieraden.

Als je in de Dominicaanse Republiek moet betalen, dan betaal je met de Pesos, de Pesos mag niet in en uitgevoerd worden. Wat de meeste mensen dus doen, is Amerikaanse Dollar meenemen en in de Dominicaanse Republiek wisselen zij het in voor Pesos.

Er zijn in de Dominicaanse Republiek veel indrukwekkende excursies te doen. Echt de moeite waard met heelveel natuur, je kan bijvoorbeeld in de grotten zwemmen dit is erg bijzonder om te doen.

In de Dominincaanse Republiek wordt er Spaans gesproken.

Dominicaanse Republiek is een staatsvorm.

Als je op vakantie wilt gaan naar de Dominicaanse Republiek, zijn er veel hotels en appartementen te vinden. De hotels en appartementen zijn ingericht als een Amerikaans model. De meeste hotels en appartement werken met het all-inclusive principe, dit betekent dat je de hele dag gratis kan eten en drinken, soms is alcohol uitgesloten. Sommige hotels en appartementen zijn afgeschermd door hekken en worden bewaakt door een veiligheidsdienst.

Als je de Dominicaanse Republiek binnen wilt komen dan heb je een geldig paspoort nodig, die geldig is tot zes maanden na terugkomst. Een aanrader is wel om een inenting te halen, maar is niet nodig.

Tijdsverschil met Nederland het is vijf uur vroeger dan in Nederland. Dominicaanse Republiek heeft geen zomertijd.

Het klimaat dat heerst in de Dominicaanse Republiek is het Savanne klimaat, de meeste neerslag valt in juli tot en met november. In het najaar komen er ook regelmatig orkanen voor, die het land beschadigen. De noordoost passaat zorgt ervoor dat de temperaturen aangenaam blijven en voor de aanvoer van bewolking, die aan de noord en oostkant van het eiland als stuwingsregens neervalt.

De beste periode om hier op vakantie te gaan dat zijn de maanden november tot en met juli.

Dominicaanse Republiek is echt een geweldig land om naar toe te gaan, met zijn vele mogelijkheden.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.