De Nederlandse Antillen

De Nederlandse Antillen liggen in het Caribisch gebied. Dit is een eilandengordel die in een halve boog loopt vanuit de zuidoostkust van Florida tot weer de noordkust van Venezuela. De eilanden die naast de Nederlandse Antillen deel uitmaken van het Caribisch gebied zijn, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Cuba, Trinidad, Guadelope, Martinique, Barbados en Isla Margarita.

De benedenwindse eilanden in de Nederlandse Antillen bestaan uit Curacao en Bonaire en de bovenwindse eilanden bestaan uit St. Maarten St, Eustatius en Saba.

Aruba is ook een van de benedenwindse eilanden, maar Aruba heeft een status aparte, zodat het eiland administratief zowel onafhankelijk is van Nederland als van de Nederlandse Antillen.

Benedenwindse eilanden liggen ongeveer negenhonderd kilometer zuidelijker dan de bovenwindse eilanden.

Het grootste eiland is Curacao met ongeveer een oppervlakte van iets meer dan vierhonderd vierkante kilometer. Het kleinste eiland is Saba met een oppervlakte van dertien vierkante kilometer.

De oorspronkelijke bewoners van de Nederlandse Antillen zijn de Arawak Indianen. In de zeventiende eeuw zijn er door Nederlandse mensen, Afrikaanse slaven gebracht naar de Nederlandse Antillen, om hier op plantages te gaan werken. Hierdoor zijn er veel verschillende nationaliteiten en talen die men op de Nederlandse Antillen en Aruba aantreft.

De Nederlandse Antillen behoort nog steeds tot Nederland, Koningin Beatrix is hier ook staatshoofd. Aruba heeft niks met de Koningin te maken.

Als je op de Nederlandse Antillen wilt betalen dan betaal je met de Antiliaanse gulden, de Amerikaanse Dollar wordt ook geaccepteerd.

Er wordt op de Nederlandse Antillen verschillende talen gesproken, Nederlands, Engels, Spaans en Papiamento. Papiamento is een combinatie van de talen Spaans, Portugees, Nederlands, Engels en Afrikaans.

Nederlandse Antillen is een koninkrijk.

Er is veel afwisseling op de Nederlandse Antillen, het is geschikt voor strand, actieve, winterzon vakanties en watersport vakantie, zoals snorkelen bij de koraalriffen en duiken. Wat ook hier goed te doen is, is een cruiseschip vakantie waar de boot langs verschillende eilanden vaart en aanmeert.

Als je de Nederlandse Antillen of Aruba binnen wilt komen heb je een geldig paspoort nodig.

De accommodaties die je hier hebt zijn vier of vijf sterren hotels, deze accommodaties zijn erg groot.

Het klimaat wat op de Nederlandse Antillen en Aruba heerst is een tropisch klimaat, deze eilanden hebben een hoog gemiddelde jaar temperatuur, een klein temperatuursverschil met zomer en winter en af en toe een tropische bui. De noordoost passaat zorgt altijd voor een verkoelende wind.

Tijdsverschil met Nederland op de Nederlandse Antillen is het vijf uur vroeger.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.