Cyprus

Vakantie Cyprus

Cyprus is een eiland in de Middellandse Zee dat voor de kust van Libanon ligt ten zuiden van Turkije. Naar grootte is Cyprus het derde eiland van de Middellandse Zee met een oppervlakte van ruim 9200 vierkante kilometer, ongeveer vier keer zo klein als Nederland.Het aantal inwoners bedraagt ongeveer 750.000. Het grootste deel van de bevolking belijdt het Grieks-orthodoxe geloof en spreekt Grieks. Het toerisme is erg belangrijk voor Cyprus vooral inkomsten bron van de toeristen. Voor de tweedeling speelde het toerisme zich vooral af in het noorden, daarna verplaatste het zich naar het zuiden. Ongeveer negentig procent van de buitenlandse toeristen bezoekt het zuidelijke deel van Cyprus.

Het toeristische aanbod wordt ingedeeld in twee delen namelijk: de badplaatsen/verblijfplaatsen aan de zuid en westkust zon en strand.

De excursiedoelen landinwaarts, een mengeling van natuur bijvoorbeeld Troodosgebergte en Cultuur Nicosia. Dit eiland kenmerkt zich door overblijfselen van vele beschavingen, waaronder de Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Osmaanse en Britse. Cyprus werd onafhankelijk in 1960 van de Britten. Sinds de ongeregeldheden in 1974 en na de Turkse Invasie in de zomer van dat jaar, wordt het noordelijke deel van Cyprus zevenendertig procent door Turkije bezet gehouden. Het zuiden werd een onafhankelijke republiek. Tussen het noordelijke en het zuidelijk deel loopt een Green-Line of Atilla-Linie eigenlijk een bufferzone met wachttorens, varirend in breedte van tien tot zeven kilometer breed, bewaakt door een vredesmacht. Deze lijn loopt dwars door de hoofdstad Nicosia.

Cyprus is een republiek. Om Cyprus binnen te mogen en kunnen komen heb je een paspoort nodig en die moet na terugkeer minstens 3 maanden geldig zijn. Op Cyprus is het n uur later dan in Nederland. Dit land is geschikt voor strandvakanties aan de Middellandse Zeekust in het zuiden van Cyprus. Er zijn ook vakantiemogelijkheden te vinden voor actieve vakanties bijvoorbeeld wandelen en skin in Troodosgebergte en golfen bij Paphos.

Wat nou typisch Cypriotisch is Aphrodite de Grieken beschouwen Cyprus als de Mythologische geboorteplaats van hun godin Aphrodite, de godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, overal op het eiland vind je nog heiligdommen en archeologische opgravingen ter ere van deze godin, zoals de Baden van Aphrodite bij Lachi en de geboorteplaats van Aphrodite tussen Paphos en Kourion.

Cyprus wordt wel aangeduid als het eiland van Aphrodite en het eiland van de liefde. Op het gehele eiland bevindt zich het Middellandse Zeeklimaat met lange droge zomers en korte milde winters. In het Troodos gebergte valt sneeuw van ongeveer januari tot maart. In Nicosia kan het in de zomer warmer dan veertig graden Celsius worden, de beste perioden om te reizen zijn daarom het voorjaar en de winter, winterzonbestemming.

Dit eiland is natuurlijk op verschillende manieren te bereiken zowel met vliegtuig, auto en scheepvaart. De aanvlieghavens zijn Larnaca en Paphos. Dit eiland is geen bestemming voor eigen auto, dat is veel te ver weg. Op Cyprus vind je service taxi of share taxi grote autos die plaats bieden aan ongeveer 8 personen die gezamenlijk de rit betalen. Op Cyprus wordt er links gereden. De veerverbindingen op Cyprus vanuit Limassol zijn er ferries naar onder andere Griekenland Piraeus, Heraklion, en Rhodos, Isral Haifa en Egypte. De cruises die hier gedaan worden, belangrijkste cruisehaven is Limassol. Vanaf Cyprus is er een mogelijkheid om minicruises te kunnen maken naar Isral en Egypte.

HET ZUIDELIJKE DEEL VAN CYPRUS

De belangrijkste badplaatsen zijn hier gelegen aan de zuidkust van Cyprus. De verschillende belangrijke toeristische gebieden en plaatsen, excursiedoelen Kourion deze oude Griekse-Romeinse stad heeft nog een amphi theater en restanten van de Apollotempel. Petra Tou Romiou, de geboorteplaats van de Godin Aphrodite de godin van de liefde. Het Troodos gebergte ligt in het centrale deel van Cyprus, met onder andere de Kaledonische watervallen en de hoogste berg van Cyprus, de Olympus 1952 meter hoog. De belangrijkste plaats hier is Platres ook een belangrijke verblijfplaats. In het Kijkkokklooster ligt aartsbisschop Makarios begraven. Lefkara, vanwege kant en zilverhandwerk. Nicosia Leykosia in het Turks, de in twee delen gescheiden hoofdstad met onder andere Venetiaanse vestingwallen, het Cypriotische Museum, het paleis van de aartsbisschoppen onder andere Makarios met beroemde mozaken. Het zoutmeer bij Limassol, waar in de winter flamingokolonies verblijven.

De verdere belangrijke wetenswaardigheden: Na de val van de Berlijnse muur is Nicosia de enige verdeelde stad van Europa, de Green Line of Antilla Linie loopt dwars door de stad. Als gevolg van de snelle toeristische ontwikkeling van Cyprus breidt de hotelcappaciteit zich steeds verder uit, bijvoorbeeld in Lachi en Polis in het westen en Polis in het oosten. De laatste jaren richt Cyprus zich steeds meer op de actieve toerist, vooral golfarrangementen zijn populair. In de winter zijn er in het Troodosgebergte op de berg Olympus beperkte wintersportmogelijkheden. Cyprus wordt ook aangeboden voor winterbestemming, voornamelijk Paphos en omgeving. Het klimaat is aangenaam, maar Cyprus is niet geschikt als echte winterzonbestemming. Er zijn mogelijkheden om met een dagvisum Noord-Cyprus te bezoeken, maar hiervan wordt nauwelijks gebruik gemaakt door toeristen.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.