De Ardennen

Vakantie De Ardennen

De Ardennen berggebied dat ligt in het zuidoosten van Belgie, het wordt in het oosten begrensd door Duitsland en Luxemburg, in het zuiden en zuidwesten door Frankrijk en in het noorden door het Maasdal.

Belangrijkste toeristische gebieden:

  • De Maas met de plaatsen Luik, Huy, Dinant en Namen, allen met een citadel. Luik is verder interessant vanwege het paleis der prins-bisschoppen, het perron (fontein) , de zondagsmarkt La Batte en de St.Pauluskathedraal. Tussen Luik en Maastricht worden cruises georganiseerd. In Blaimont en Hastiere ( gelegen ten zuiden van Dinant) liggen grote bungalowparken.
  • Dan hebben wij ook nog de mooie plaats Ambleve, met de plaatsen: Remouchamps met druipsteengrotten, Coo met hele mooie watervallen. De Ourthe met de plaats La-Roche-en Ardenne de parel van de Ardennen.
  • de Lesse met de plaats Han-Sur-Lesse ook met druipsteengrotten. Bij de L 'omme en Rochefort ook met druipsteengrotten. Inn Bouillon met het kasteel van Godfried van Bouillon.

  • Er zijn natuurlijk ook nog andere belangrijke plaatsen in de Ardennen: Spa kuuroord met het bekende bronwater. Bastogne met het monument en het museum van het Ardennenoffensief uit 1944.Francorchamps met een racecircuit.

Overige wetenswaardigheden: De Ardennen zijn een oud middelgebergte ( 500-1500m), dat gedeeltelijk bestaat uit kalksteen en is doorsneden met vele riviertjes. Het berggebied de Ardennen valt voor een groot deel samen met Wallonië ( het Frans sprekende deel van Belgie. Dit gedeelte van Belgie is zeer in trek in verband met korte actieve zomer en wintervakanties, bijvoorbeeld kanovaren, survival, wandelen, fietsen, langlaufen, skiën en bergsport. In Marche-les-Dames is een oefenterrein voor alpinisten. De rivieren hebben alle een belangrijke toeristische functie, alleen is het verboden te kanoën op de rivieren.

Het gebied de Hoge Venen is Duitstalig.