Belgie

Belgie ligt in de Westeuropese laagvlakte, het land is kleiner dan Nederland. Belgie is een goede trekpleister het hele jaar door voor een dagbezoek of een korte vakantie.Geen enkel deel van Belgie is gebonden aan een seizoen.

Het land is geschikt voor actieve vakanties o.a. Survival, wandelen, fietsen en wintersport, voornamelijk in de Ardennen.Zon en strandvakanties zijn goed te doen aan de Belgische kust. Er zijn ook gastronomische verblijven in het hele land.

De kunststeden Luik, Doornik, Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge en de kleinere Kunststeden worden bezocht voor hun schoonheid en hun culturele aanbod. Voor de echte cultuurliefhebbers.Mensen komen vaak voor de sfeer aan de Boulevard in Vlaanderen, de winkels in de stad, de speciale evenementen, de restaurants en de cafeetjes.

Typisch Belgisch zijn de Belgische bieren, bonbons, beeldje van manneke pis, kant uit Brugge, Bourgondische levenstijl en natuurlijk niet te vergeten het stripverhaal Suske en Wiske.

Het zuidwestelijk deel van de kuststrook, dit is het gedeelte vanaf de grens tot Oostende, heeft een wat minder luxe karakter er zijn wel erg aantrekkelijke badplaatsen Westende, koksijde, Nieuwpoort en de Panne. Er zijn ook veel duingebieden.Op het strand van De Panne vinden zeilwedstrijden plaats. Er zijn ook genoeg excursies te doen.

  • Het Zwin een natuur en vogelreservaat in de omgeving van Knokke en voor een deel gelegen in Nederland.
  • De historische steden Brugge en Gent.
  • Leper en Kortrijk met beiden een grote markt. De monumenten herinneringen uit de eerste wereldoorlog, de loopgravenoorlog van 1914-1918 met name in de omgeving van de rivier de IJzer. Belangrijk is Flanders Fields in Leper.