Bahama's

In de vijftiende eeuw werden de Bahama’s ontdekt door de Spanjaarden tot aan de zeventiende eeuw was de Bahama’s een Spaanse kolonie en daarna een Engelse kolonie. In de jaren negentienhonderd werden de Bahama’s onafhankelijk van Groot-Brittanie. De Bahama’s bestaan uit ongeveer zevenhonderd eilandjes, de meeste eilandjes zijn klein en onbewoond. Deze eilanden liggen ongeveer tachtig kilometer uit de kust van Florida.

De hoofdstad van de Bahama’s is Nassau, gelegen op het eiland New Providence.

De Bahama’s heeft een prettig klimaat met hagelwitte zandstranden, met op de achtergrond palmbomen er heerst hier ook een prettig belastingklimaat.

De talen die in de Bahama’s gesproken worden zijn Engels en Creools.

De Bahama’s zijn een republiek.

Als je wilt betalen in de Bahama’s dan betaal je met de Amerikaanse Dollar of Bahamian Dollar.

Wat erg aantrekkelijk is voor de vakantieganger om naar de Bahama’s toe te gaan, zijn strandvakanties, winterzonvakanties, gecombineerde vakantie met een excursie naar Florida.

Wat heb je nodig om de Bahama’s binnen te kunnen komen, geldig paspoort tot een maand geldig na terugkomst en een retourticket.

Bahama’s heeft een tijdsverschil van zes uur met Nederland, zomertijd is van april tot en met oktober.

De accommodaties die op de Bahama’s te vinden zijn, veelal ingesteld op de Amerikanen, bestaan uit hotels en appartementen met veel faciliteiten.

Het klimaat dat op de Bahama’s heerst is het Savanne klimaat met een dagtemperatuur rond de dertig graden. De temperatuur wat het water betreft ligt rond de zesentwintig graden. De zon schijnt meer dan tweehonderd uur per maand, in de zomermaanden. De noordoostpassaat zorgt voor een verkoeling.

Het gehele jaar door zijn de Bahama’s aangenaam om op vakantie naar toe te gaan.

Error!
No 'Flexi_Pages_Widget' widget registered in this installation.